Hygiëne

Hygiëne staat bij mij hoog in het vaandel,daarom werk ik volgens de hygiëne code. Vind u het ook belangrijk dan zou het voor ons beide fijn zijn als u met schone voeten komt.

Er wordt dan ook gewerkt volgens de Code van de Voetverzorger, die waarborgt zowel de wettelijke- als de branchevoorschriften voor hygiëne en kwaliteit.

Code voor de voetverzorgingphoto4

De code van de voetverzorger vormt de standaard in de branche voor hygiënisch werken, arbeidsomstandigheden en milieu ten behoeve van praktijk, opleiding en beleid. De code geeft de normen aan die gelden voor de voetverzorging.

Alle instrumenten worden na gebruik gereinigd in de ‘ultrasoon’, een apparaat wat instrumenten door trillingen grondig schoonmaakt. Daarna gaan de instrumenten in een desinfectiebakje met alcohol. Iedere cliënt wordt behandeld met een schoon setje instrumenten.De steriele mesjes worden na gebruik verzameld in een hiervoor bestemde mesjescontainer.

Bij iedere cliënt worden grondig gereinigde en gedesinfecteerde materialen gebruikt, schone handdoeken en dental towels en nieuwe mesjes. Ik gebruik alleen originele frezen van hoogwaardig materiaal.