Hygiëne

Hygiëne staat bij mij hoog in het vaandel, daarom werk ik volgens de hygiëne code.  Voorafgaande aan uw behandeling is het prettig als de voeten gewassen zijn, en nagellak verwijderd is. Gellac die in de praktijk gezet is, wordt door mij verwijderd.

Er wordt gewerkt volgens de Code van de Voetverzorger, die waarborgt zowel de wettelijke- als de branchevoorschriften voor hygiëne en kwaliteit.

Code voor de voetverzorging

De code van de voetverzorger vormt de standaard in de branche voor hygiënisch werken, arbeidsomstandigheden en milieu ten behoeve van praktijk, opleiding en beleid. De code geeft de normen aan die gelden voor de voetverzorging.

Alle instrumenten worden na gebruik gereinigd in de ultrasoon, met speciale vloeistof, hierdoor worden de instrumenten met trilling schoongemaakt.

Daarna gaan de instrumenten in een desinfectiebakje met alcohol. Iedere cliënt wordt behandeld met een schoon setje instrumenten. De steriele mesjes worden na gebruik verzameld in een hiervoor bestemde mesjescontainer.

Bij iedere cliënt worden grondig gereinigde en gedesinfecteerde materialen gebruikt, schone handdoeken en dental towels en nieuwe mesjes. Ik gebruik alleen originele frezen van hoogwaardig materiaal.