Specialistische Technieken

Linksboven hamerteen orthese Linksonder kloven drukvrij leggen Rechtsboven bij een ingroeiende nagel een omega beugel Rechtsonder bij een ingroeiende nagel een bs-spange beugel
Linksboven hamerteen orthese
Linksonder kloven drukvrij leggen
Rechtsboven bij een ingroeiende nagel een omega beugel
Rechtsonder bij een ingroeiende nagel een bs-spange beugel

Linksboven de hamerteenorthese

Rechtsboven de nagelregulatie in dit geval de Omegabeugel.

Nagelregulatie gebruiken we bij ingroeiende teennagels of tunnelnagels welke wat hardnekkiger zijn. De ‘gewone’ ingroeiende nagel is meestal goed te behandelen maar een enkele keer vraagt het om wat méér. Hiervoor zijn diverse soorten nagelbeugels mogelijk, afhankelijk van de conditie en bolling van de nagel en uw leefstijl. Een aantal verschillen zit bijvoorbeeld in de dikte van het chirurgisch metaaldraad of een kunststof beugel de bs-spange

Linksonder de antidruk techniek, deze techniek doen we vaak als men tijdelijk ontlasting nodig heeft, bijv. na het weghalen van een dieper gelegen likdoorn, behandelde kloven maar is ook mogelijk om een ontsteking te ontlasten zodat deze niet tegen de schoen aandrukt.

Rechtsonder zoals eerder genoemd de BS-Spange beugel.

Er bestaat ook nog de mogelijkheid tot nagelreparatie, bijv. na een ingescheurde nagel bijvoorbeeld na het voetballen, een nagel die loslaat heeft meestal een oorzaak. Uiteraard moeten we dat eerst achterhalen. De nagel wordt gerepareerd d.m.v. de gel of acryltechniek. Ook dit is afhankelijk van hetgeen u doet. Zoals veel lopen, bepaalde sporten etc. De nagelreconstructie is óók mogelijk bij schimmelnagels, zie onder.

  • Let op: Een gellac rechtstreeks op de mycosenagel blijft minder lang zitten dan op een gezonde nagel. Uiteraard zijn er mogelijkheden, zoals éérst een reparatie en daarna de gellac. Informeer naar de mogelijkheden.

Eventueel aan te vullen met een mooie gellac, zie op de pagina foto’s

Dezelfde mycose nagel man, met een reconstructie. 25-8-2018
Mycose nagel man 25-8-2018