Tips

Zorg voor uw voeten

De voet, een gewricht dat bij mensen veel te doorstaan heeft. Met zijn tweeën moeten ze een heel mensengewicht dragen. Ze lopen wat af op een dag en moeten zo veel kunnen doorstaan. De voet is daarom ook een ingewikkeld deel van het lichaam, het bevat maar liefst 26 botten, 33 gewrichten, 107 pezen en 19 spieren. De moeite waard dus om je voeten goed te laten verzorgen.

Voeten hebben veel te verduren. Uw hele lichaamsgewicht wordt gedragen door uw voeten. Een goede verzorging van de voeten en in het bijzonder de teennagels is daarom van belang. Zeker als u een beroep hebt, waarbij u veel moet staan en/of lopen, werkschoenen draagt of als u last hebt van eeltknobbels of likdoorns. Een regelmatig bezoek aan een pedicure draagt dan bij aan een goede voetverzorging.

Zes goede redenen om naar de pedicure te gaan:

Omdat je last hebt van je voeten. Mensen hebben vaak last van zweetvoeten, voetschimmel en ingroeiende nagels. Daarmee blijven rondlopen is niet verstandig.

Omdat je graag sport. Ingroeiende nagels, eelt, zweetvoeten en likdoorns komen vaak voor bij sporters.De voeten zijn de gangmakers bij het sporten. Een goede conditie betekent ook gezonde, goed verzorgde voeten.

Omdat je een goede voetverzorging belangrijk vind, en/of je onderdanen wilt verzorgen of verwennen.

Ze werken er elke dag hard voor, je voeten. Maar komen wel eens aandacht te kort.

Omdat je uiterlijk en gezondheid gewoon belangrijk vindt. Dat gaat tot en met je voeten.

Opdat je voeten gezien mogen worden, bijvoorbeeld in een open schoen, in het zwembad, op het strand.

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Voetencrème

Uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.

Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken!

Voorkom ingegroeide teennagels

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening – meestal aan de grote teennagel – die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

Druk door slecht passende schoenen

Het verkeerd (té kort) knippen van nagels

Een weke nagelomgeving door transpiratie en/of baden

4__zomersluiting_verkleind